Voordelen American Buffalo

Het beleggen in goud door middel van het aankopen van munten om deze op een later moment weer te verkopen is een beproefde manier om een mooie winst uit uw beleggingen te halen. De voordelen American Buffalo zijn voor beleggers in goud dat u puur gouden munten aan schaft die hun waarde aan goud niet zullen verliezen.

Natuurlijk zijn dit niet de enige American Buffalo voordelen waarvan u kunt profiteren als u deze mooie gouden munten aan schaft. Toch is bij het beleggen in goud het natuurlijk zeer belangrijk dat u belegd in munten die nu een bepaalde waarde hebben en die deze waarde niet zullen verliezen. Het gaat er bij het beleggen immers om dat u dar winst mee behaald terwijl u in het ongunstigste geval geen geld wilt verliezen. Beleggen in American Buffalo’s kan u de zekerheid bieden en dat is nu eenmaal een van de belangrijkste voordelen American Buffalo beleggingen u kunnen bieden. Dit komt natuurlijk omdat de munt geslagen is van 99,99 procent puur goud, goud heeft geen last van veroudering en over vele jaren in dezelfde staat zal zijn als vandaag, dit is waarom American Buffalo munten vandaag evenveel goudwaarde hebben als in de toekomst. Het grote verschil is bij het gouden American Buffalo kopen natuurlijk de waarde van het goud nu en in de toekomst.

Dit is ook gelijk waar het in de kern van het beleggen om draait, het is de bedoeling om nu goud aan te kopen voor een bepaalde prijs en dit op een later moment te verkopen voor een hogere prijs. De voordelen American Buffalo beleggingen u kunnen bieden zijn hierbij dat u puur goud koopt zonder toevoegingen. Het maakt dus niet uit of u in de toekomst uw beleggingen als munten of als goud schroot verkoopt, u hebt een hoeveelheid goud en dat zal altijd goud blijven. Toch zijn er zeker plus punten American Buffalo munten in uw bezit te hebben en die zult u juist moeten zoeken in het feit dat het munten zijn. Zoals u bijvoorbeeld op goudbaren of goudstaven keurmerken en andere merktekens aan zult treffen die de echtheid van het goud zullen waarborgen, zult u deze voordelen ook bij munten aan treffen. Dat de American Buffalo populair is komt dan ook mede vanwege het feit dat de munt eenvoudig is te herkennen. De specifieke eigenschappen van de munt zijn eigenlijk de keurmerken die de echtheid van de munt garanderen. Dit geeft een American Buffalo voordelen bij het verkopen omdat een opkoper eenvoudig uw munten op echtheid kan controleren.

U kunt zich wel voorstellen dat bij het verkopen van uw gouden munten het dus veel eenvoudiger is voor de opkoper om vast te stellen of u echte munten aan biedt of niet. Dit is dus ook een reden waarom American Buffalo onder beleggers de voorkeur geniet boven andere gouden beleggingsmiddelen zoals goudbaren en goudstaven. Hierbij is het immers altijd afwachten of de opkoper waar u terecht komt de keurmerken die aangebracht zijn ook echt op waarde zal schatten of dat er eerst een analyse van de echtheid plaats zal moeten vinden met alle kosten van dien. De voordelen American Buffalo munten bieden bij de wederverkoop zijn voor veel beleggers dan ook aanleiding om voor munten te kiezen in plaats van andere gouden beleggingsmiddelen. Hierbij speelt het ook een rol dat u onder de plus punten American Buffalo munten kunt rekenen dat ze van puur goud gemaakt zijn.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de American Gold Eagle is de American Buffalo geschiedenis gaan schrijven als eerste Amerikaanse puur gouden beleggingsmunt. De voordelen American Buffalo zijn dan ook dat u bij verkoop puur goud verkoopt en niet, zoals bij de American Gold Eagle, een legering van goud, zilver en koper. Een opkoper hoeft dus niet met het excuus te komen dat u slechts 22 karaat goud komt verkopen omdat de American Buffalo immers van 24 karaat goud gemaakt is. Hierdoor is de American Buffalo populair onder de beleggers in gouden munten dit juist van deze eigenschap gebruik maken. Het feit dat de munten altijd hun goudwaarde zullen behouden speelt hierbij een zeer vooraanstaande rol. Natuurlijk is de opbrengst van uw beleggingen afhankelijk van de koers van goud tijdens de beleggingsperiode. De American Buffalo voordelen zullen natuurlijk geen invloed hebben op deze koers maar andersom zal de goudkoers wel bepalen voor welke prijs u de munten aankoopt en weer verkoopt. De historische ontwikkelingen van de koers van goud zullen echter de voordelen American Buffalo als manier van het doen van winstgevende beleggingen onderschrijven.