Beleggen in American Buffalo’s

Er zijn veel mensen die er voor kiezen om in gouden munten te beleggen om daarmee een mooie winst te behalen. Er worden door veel landen verschillende gouden munten geslagen waarmee belegd kan worden. Het beleggen in American Buffalo’s is ook een voorbeeld van het beleggen in gouden munten die u mooie winsten op kan leveren.

Het beleggen in American Buffalo munten is echter slechts één van de vele mogelijkheden die u als belegger hebt als u in gouden munten beleggen wilt. Het mag duidelijk zijn dat de voordelen American Buffalo munten u kunnen bieden bij het beleggen in goud voor veel beleggers van doorslaggevend belang zijn bij het kiezen voor deze vorm van beleggen. Dit is belangrijk omdat het beleggen in goud op meer manieren mogelijk is dan alleen door middel van munten zoals de American Buffalo. Het is immers ook zeer goed mogelijk om te beleggen in goudstaven of goudbaren waarbij u voor aanschaf vaak zelfs iets goedkoper uit bent. Het beleggen in American Buffalo’s biedt u echter de garantie dat u belegging bij verkoop eenvoudig is te herkennen voor de opkoper. Het mag duidelijk zijn dat het verkopen bij het kiezen van de American Buffalo als belegging minstens zo belangrijk is als het kopen. U zult immers uw munten moeten kopen op een moment dat de prijs van goud laag is en verkopen op een moment dat de prijs hoger is. Bij het in de American Buffalo beleggen is het dan wel belangrijk dat de koers van goud zoveel omhoog gegaan is dat de winst alle gemaakte kosten zal dekken, u zult immers pas winst maken nadat de kosten zijn terugverdiend.

Het beleggen in American Buffalo’s is pas sinds 2006 mogelijk omdat deze munten pas toen voor het eerst werden geslagen. Er werd voor die tijd veelvuldig belegd in gouden munten maar dit waren voornamelijk gouden munten uit andere landen en in Amerika ging het hierbij voornamelijk om de Canadese Maple Leaf. Amerika kende op dat moment alleen de American Gold Eagle maar deze werd geslagen van een legering met goud, zilver en koper. Omdat het beleggen in puur gouden munten de voorkeur bleek te hebben werd het American Buffalo kopen mogelijk gemaakt. De Amerikaanse overheid wilde hiermee een graantje meepikken van de run op gouden beleggingsproducten die door de op dat moment stijgende goudkoers ontstond. Dat er veel belangstelling bestond voor het investeren in American Buffalo munten mag blijken uit het feit dat de prijs van de munt in de eerste jaren erg hard is gestegen. Deze stijging was het grootste bij de ‘proof’ versie die onder verzamelaars zo gewild was dat de prijs in vijf jaar twee en een half maal hoger werd. Voor de Amerikaanse overheid was het aanbieden van de optie om te beleggen in American Buffalo munten een mogelijkheid om rechtstreeks te profiteren van de vraag naar goud. Daarnaast was het aanbieden van de American Buffalo als belegging ook een manier om de eigen goudindustrie extra te ondersteunen en vooral name de export naar Europa was goed voor een extra kapitaalinjectie in de Amerikaanse economie door de sterke koers van de euro.

Voor de kleinere beleggers was het beleggen in American Buffalo’s een mogelijkheid om een mooie hoeveelheid goud aan te schaffen. Omdat de waarde American Buffalo munten gelijk is aan de koers van goud zal de waardestijging eenvoudig in de gaten te houden zijn. Dit komt omdat het gewicht van de American Buffalo 1 ounce is en de koers van goud in een bedrag in dollars per ounce wordt uitgedrukt. Bij het in goud investeren American Buffalo munten aanschaffen betekend daarom ook dat u de koers van goud eenvoudig kunt vergelijken met de prijs die aan u gevraagd wordt. Het zal u daarbij wel opvallen dat de prijs die u moet betalen bij aankoop niet gelijk is aan de koers van goud op dat moment. Dit komt omdat u bij het American Buffalo kopen ook de kosten zult moeten betalen die gemaakt zijn om de munt aan u aan te kunnen bieden. Hierbij moet i zich voorstellen dat het goedkoper is om een Europese beleggingsmunt in voorraad te nemen dan een American Buffalo. Als u wilt beleggen in American Buffalo’s dan zult u ook vaak iets duurder uit zijn dan bij andere gouden beleggingsmiddelen. Deze winsten zijn overigens snel terug te verdienen met de winsten die u kunt maken. U kunt door middel van de American Buffalo beleggen in goud en zult u kunnen profiteren van alle winsten die deze beleggingen u op kunnen leveren.